Idealny środek nawilżający dla męskiej skóry, który wprowadza do tkanek wodę i wydłuża tym samym czas prawidłowego ich nawodnienia. Zawiera skwalan, który wchłania się szybko w skórę i transportuje w jej głąb substancje aktywne. Zawiera także kwas hialuronowy odpowiedzialny za utrzymanie wysokiego poziom nawilżenia w skórze w ciągu dnia oraz niacynamid i sól sodową kwasu piroglutaminowego wiążące w niej dodatkową ilość wilgoci.
Stworzony mężczyzn, którym przeszkadza nadmiernie błyszcząca się skóra. Idealny dla cery tłustej i mieszanej dzięki swojej lekkiej konsystencji matującej skórę. Minimalizuje „świecenie" się skóry.

• Zapewnia idealny poziom nawilżenia, bez pozostawiania tłustej warstwy.
• Zmiękcza skórę nie powodując jej świecenia się
• Zawiera skwalan, który nadaje skórze miękkość i doskonałą kondycję.
• Nietłusty, może być stosowany przez młode osoby.
• Sprawia, że skóra wygląda męsko, promiennie i o przyjemnym zapachu

Skład:
1. Aqua / Water, 2. Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, 3. Niacinamide, 4. Sorbitol, 5. Propylene Glycol, 6. C10-30 Cholesterol/ Lanosterol Esters, 7. Behenyl Alcohol, 8. Glyceryl Stearate, 9. PEG-100 Stearate, 10. Cetearyl Alcohol, 11. PEG-20 Stearate, 12. Methyl Gluceth-20, 13. Dimethicone, 14. Squalane, 15. Diethylhexyl Succinate, 16. Sodium PCA, 17. Phenoxyethanol, 18. Ethylhexylglycerin, 19. Lactic Acid, 20. PEG/PPG-4/12 21. Dimethicone, 22. Tridecyl Stearate, 23. Tridecyl Trimellitate, 24. Dipentaerythrityl 25. Hexacaprylate/ Hexacaprate, 26. Tocopheryl Acetate, 27. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, 28. Tocopherol, 29. Parfum / Fragrance, 30. Tetrasodium Iminodisuccinate, 31. Hydrolyzed Collagen, 32. Sodium Hyaluronate.

Sproszkowany miąższ z liści aloesu (Aloe barbadensis) - do produkcji kosmetyków Beauté Pacifique stosuje się wyłącznie wyciąg z miąższu liści aloesu, bez zielonej zmielonej skóry, zawierającej toksyczne, alergizujące i drażniące aloiny. Tylko wyciąg z tego gatunku zawiera: aż 200 biologicznie aktywnych, synergistycznie działających substancji, o właściwościach leczniczych. Zawiera śluzy roślinne, saponiny, całą gamę witamin (np. z grupy B, witaminę A, K) i minerałów oraz emodin, które zapobiegją dzieleniu się komórek nowotworowych i powodują ich śmierć. Jest to niezwykle skuteczny i bezpieczny składnik, o czystości farmaceutycznej. Aloes stosowany zewnętrznie dociera do najgłębszych tkanek skóry. Spowalnia procesy starzenia, dlatego stosowany jest w produktach do skóry dojrzałej, aby zachować jej świeży, młody i zdrowy wygląd. Posiada zdolność stymulowania krążenia w podskórnych naczyniach włosowatych. Jest najsilniejszym, roślinnym immunostymulantem (wzmacnianie odporności oraz czynności samonaprawczych skóry) pochodzenia roślinnego. Dzięki tej właściwości tkanki zostają lepiej zaopatrzone w tlen oraz inne substancje aktywne. Badania kliniczne potwierdziły, że aloes zawiera wzrostowy czynnik promocyjny, który przyspiesza gojenie się ran (2-3 razy szybciej), skaleczeń, owrzodzeń i oparzeń, czyli szeroko rozumianą regenerację skóry i wspomaga towarzyszące im procesy odpornościowe. Aloes wspomaga również gojenie się ran spowodowanych cukrzycą. Miąższ aloesowy wpływa bezpośrednio na podziały komórkowe usprawniając i przyspieszając proces ziarninowania oraz naskórkowania. Aloes jest również skutecznym aktywatorem fibroblastów. Przyspiesza produkcję kolagenu, co przynosi wyraźne efekty liftingujące skórę. Posiada także szczególne właściwości nawilżające skórę: wprowadza wodę do tkanek, a zawarte w aloesie mukopolisacharydy zatrzymują ją. Naukowcy potwierdzili także, że mukopolisacharydy aloesowe mają unikatową zdolność do korygowania przepuszczalności błon komórkowych. Nie tylko dostarczają one wodę i substancje odżywcze do komórek, ale także przyspieszają usuwanie zbędnych substancji, a więc wykazują zdolności detoksykujące. Badania dermatologiczne i histopatologiczne potwierdziły szczególne powinowactwo aloesu do ludzkiej skóry. Wnika on w jej warstwy znacznie szybciej i głębiej niż woda. Dzięki odczynowi pH aloesu tj. 5,2-5,6 (pokrywa się z pH zdrowej skóry) oraz licznym substancjom czynnym, które w nim występują, miąższ aloesu hamuje namnażanie się bakterii, wirusów i grzybów. Potwierdzono również, że zwarte w aloesie: lupeol (aspiryna), mleczan magnezu i związki antrachinowe (wspomagające lupeol) wykazują działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwbólowe (miejscowo znieczulają), natomiast aloesyna zmniejsza przebarwienia skóry. Potwierdzono również właściwości keratolityczne miąższu aloesu, dzięki czemu delikatnie peelinguje skórę. Aloes hamuje wydzielanie bradykininy (peptydowy hormon tkankowy - w sensie chemicznym jest to oligopeptyd uczestniczy w reakcjach zapalnych i alergicznych) i histaminy (mediatora procesów zapalnych, powstania obrzęków, bladych bąbli, krostek i innych zmian skórnych). Saponiny zawarte w aloesie działają ściągająco – zmniejszają obrzęki i zaczerwienienia i ograniczają wylewy podskórne.
• Niacynamid - działa głównie w przestrzeni międzykomórkowej (cement, który utrzymuje komórki razem). Przedłuża procesy biologiczne, które kontrolują zarówno spójność między komórkami i proces nawodnienia komórek naskórka oraz moduluje keratynizację (złuszczanie martwych komórek naskórka).


Skwalan to substancja tłusta naturalnie występująca w ludzkiej skórze. Jest ważnym elementem układu lipidowego. Posiada wysoką zdolność przenikania przez skórę. Nanometrowe krople skwalanu funkcjonują skutecznie „transportując" witaminę A i inne składniki aktywne rozpuszczalne w tłuszczach. Młoda i zdrowa skóra zawiera dużą ilość skwalanu, jednak jego poziom drastycznie spada z wiekiem. Dlatego skwalan doskonale wchłania się w skórę uszkodzoną działaniem słońca i starzeniem. Niedobór skwalanu w skórze może prowadzić do jej przedwczesnego starzenia, nadmiernego wysuszenia i utraty elastyczności.

Sól sodowa kwasu piroglutaminowego to substancja hydrofilowa, filmotwórcza, dobrze rozpuszcza się w wodzie. Jest też higroskopijna - łatwo wiąże wodę. Występuje w skórze jako składnik naturalnego czynnika nawilżającego (NMF), który odpowiada za właściwe nawilżenie i elastyczność warstwy rogowej naskórka. Jest odpowiedzialna za utrzymywanie wody w naskórku (ogranicza transepidermalną utratę wody TEWL), dzięki czemu go nawilża, a także zmiękcza i wygładza skórę.

Kwas mlekowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych(AHA), o działaniu złuszczającym, nawilżającym i przeciwstarzeniowym. Stymuluje produkcje ceramidów, dzięki czemu skóra jest lepiej chroniona i nawilżona. Poza tym reguluje on odnowę komórkową skóry. Usuwa zrogowaciały naskórek dzięki czemu skóra wygląda o wiele młodziej i ma wyrównany kolory, wygładza i redukuje a skórę pozostawia jędrną i elastyczną. Również odblokowuje pory skóry i działa antybakteryjnie, dzięki czemu zapobiega tworzeniu ognisk zapalnych, czyli wszelkiego rodzaju wyprysków i zaskórników. Reguluje pH skóry.

Octan tokoferylu to rodzaj witaminy E, który odgrywa ważną rolę w ochronie zarówno skóry, jak i produktów, przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Tokoferol to kolejne źródło witaminy E, która odgrywa ważną rolę w ochronie skóry i jej wytworów przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Działa jak naturalna substancja nawilżająca, zdolna do redukowania zmarszczek i drobnych linii.

Hydrolizowany kolagen i Kwas hialuronowy to składniki, które tworzą niewidzialną tarczę nawilżającą na powierzchni skory, aby utrzymać w naskórku wysoki poziom nawilżenia.

 

Sposób użycia:
Stosuj codziennie rano po oczyszczeniu twarzy. Po nałożeniu niewielkiej ilości na skórę twarzy i szyi masuj delikatnie aż do wchłonięcia resztek kremu.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Brak komentarzy